fbpx

Dierenvoedsel​bank: hoe werkt het ?

De dierenvoedselbank is er voor mensen, die een huisdier hebben en financieel in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen. Het doel is om er voor te zorgen dat de baasjes en hun huisdier(en) samen kunnen blijven, door hulp aan te bieden op vlak van voeding en materiaal.

Wekelijks mogen leden van onze voedselbank naar ons toekomen voor een voedselpakket voor hun huisdier. Een voedselpakket bestaat uit een pot droogvoer (naargelang beschikbaarheid ook natvoer, snoep, diepvriesvoer of andere extra’s). Alle voedseldonaties die wij krijgen, worden eerlijk verdeeld over de honden en katten waar wij mede zorg voor dragen.

Wanneer u materiaal hebt, dat versleten is (hals- en leibanden, manden, dekens, kussens, eet- en drinkbakken of kattenbakken), helpen wij u voor zover mogelijk om dit gratis te vervangen.

Met onze dierenvoedselbank te Gent, sluiten wij ons aan bij het netwerk van Poezewoef vzw.

Regio

Onze dierenvoedselbank biedt momenteel steun aan bewoners van Gent en deelgemeenten, en van aangrenzende gemeentes.

9000 t.e.m. 9052 Gent (incl. alle deelgemeenten)
9060 Zelzate
9070 Destelbergen
9080 Lochristi
9090 Melle
9185 Wachtebeke
9800 Deinze
9820 Merelbeke
9830 en 9831 Sint-Martens-Latem
9840 De Pinte
9850 Nevele
9920 en 9921 Lovendegem
9940 Evergem

Covid-19 en HwT

Ook in de dierenvoedselbank, houden wij ons strikt aan de coronamaatregelen door het gebruik van social distancing, ontsmettingsmiddel voor de handen en mondmaskers.
Wij vragen aan al onze bezoekers om de nodige voorzorgen te nemen (volgens de richtlijnen).
Gebruikte potten worden ontsmet.

Om zo hygiënisch en efficiënt mogelijk te werk te gaan morgen, vragen wij aan alle bezoekers om:
– buiten te wachten op uw beurt
– een mondmasker te dragen
– stukken van 1€ te voorzien voor de waarborg van 1€/pot zodat wij niet moeten wisselen of om elektronisch te betalen via de payconic- of bancontact app (wij hebben geen bankkaart terminal!)

In deze moeilijke tijden, is de nood aan hulp nog hoger. Dierenvoeding is essentieel en alle kleine beetjes helpen. Donaties honden- of kattenvoeding zijn daarom meer dan welkom.

Inschrijven

Via het inschrijvingsformulier, facebook, mail of telefonisch (zie Contact).

Waar en wanneer ?

Onze dierenvoedselbank bevindt zich op
Liverpoolstraat 1 9000 GENT

Bedelingsmomenten vinden wekelijks plaats op
zaterdag van 11u tot 13u

Onze sponsors

Wij danken onze sponsors voor hun donaties (voeding en/of materiaal). Zonder hen zou onze voedselbank niet kunnen bestaan.

Maxi Zoo Gent Rooigemlaan

Topdog Wetteren

Delcon – E&P Petfood

fresh4PETS

Mensen- en dierenwelzijn: huisregels

1. Het welzijn van onze huisdieren staat op de eerste plaats. Wij zijn er om u daarbij te helpen. Eerlijkheid en openheid staan op de eerste plaats.

2. De dierenvoedselbank is er voor mensen die reeds een huisdier hebben. Het is niet de bedoeling om nu een puppy/kitten te kopen waar u de zorg niet voor kunt dragen, en vervolgens bij ons om gratis voeding te komen.

3. Enkel leden van de dierenvoedselbank kunnen gratis voedselpakketten verkrijgen.
Lidmaatschap is voor baasjes uit Gent en buurgemeenten, die tijdelijk of langdurig in financiële moeilijkheden verkeren (geholpen worden door het OCMW, het CAW of een schuldbemiddelaar, laag pensioen, hoge medische kosten, etc.).
Inschrijven is gratis en verplicht. Dit kan via het inschrijvingsformulier, facebook, mail of telefonisch.

4. De plastic potten met deksel van de voedselpakketten worden u geleend maar blijven eigendom van de dierenvoedselbank. Wij vragen 1€ waarborg per pot.
Breng uw lege pot terug mee bij de volgende voedselbedeling en ruil uw lege pot om voor een volle, of krijg uw waarborg terug wanneer u geen voedselpakketten meer nodig hebt.

5. Indien u niet naar het bedelingsmoment kunt komen, dient u ons te verwittigen. Zo niet, dan slaat u die bedeling automatisch over. Na 3 afwezigheden zonder te verwittigen, vervalt uw lidmaatschap.

6. Het is niet toegestaan om ook bij andere dierenvoedselbanken voeding af te halen.

7. Het is niet toegestaan om de gekregen voeding door te verkopen of door te geven aan derden die wel of niet in aanmerking komen.

8. Onze dierenvoedselbank is geen plaats voor racistische-, discriminerende-, agressieve en roddelpraktijken. Zowel de leden als de vrijwilligers, het bestuur en de dieren dienen met respect behandeld te worden.

9. Het bedrieglijk aanschaffen van of in aanmerking komen voor de bedeling leidt tot permanente schorsing.

10. Inbreuken op de huisregels leiden tot permanente schorsing.